The Joy of Computing using Python | NPTEL 2022 | Week 10 Assignment Solutions

Cloud Computing NPTEL assignment answers

This set of MCQ(multiple choice questions) focuses on the The Joy of Computing using Python NPTEL 2022 Week 10 Assignment Solutions.

The course carries programming to your work area with stories, similarities and distinguished models. Going reflections to experiences and designing to engineering, the course concentrates fundamentally to rouse the student’s psyche to automatically think intelligently and show up at an answer. As a feature of the course, you will figure out how to practice and culture the craft of programming with Python as a language.

Course layout

Answers COMING SOON! Kindly Wait!

NOTE: You can check your answer immediately by clicking show answer button. The Joy of Computing using Python NPTEL 2022 Week 10 Assignment Solution” contains 10 questions.

Now, start attempting the quiz.

The Joy of Computing using Python NPTEL 2022 Week 10 Assignment Solutions

Q1. Which math problem flames is related to?

a) kadane’s problem
b) Josephus problem
c) Conjecture Collatz
d) Dijkstra Problem

Answer: b) Josephus problem

Q2. Which of the following is the task of s.upper()(Given the string name is ‘s’)?

a) It converts the first character into uppercase.
b) It converts every vowel into uppercase.
c) It converts every single character into uppercase.
d) It converts consonants into uppercase.

Answer: c) It converts every single character into uppercase.

Q3. What is the output of the following code?
s = ‘The Joy of Computing’
print(s[:])

a) ‘The Joy of Computing’
b) ‘ Joy of C’
c) ‘Joy of C’
d) Error

Answer: a) ‘The Joy of Computing’

Q4. What will be the output of the following program?
import numpy as np
b = np.array([[1, 2]]), [3, 4]
print(np.sum(b))

a) [[3, 7]]
b) [[4, 6]]
c) [[5, 5]]
d) [[4, 4]]

Answer: b) [[4, 6]]

Q5. What will be the output of the following program?
s = ‘I am amazed’
s.replace(‘a’, ‘z’)
print(s)

a) I zm zmzzed
b) I zm zmazed
c) I am zmzzed
d) I am amazed

Answer: d) I am amazed

The Joy of Computing using Python NPTEL week 10 Assignment Solutions

Q6. What are the consequences of image compression?

a) Less size
b) Lower quality
c) More size
d) Higher quality

Answer: a), b)

Q7. What will be the output of the following program?
s = ‘ JOC ‘
print(‘#’.join(s))

a) JOC
b) #J#O#C#
c) #J#O#C
d) J#O#C

Answer: d) J#O#C

The Joy of Computing using Python NPTEL week 10 Assignment Solutions

Q8. How to take a transpose of a matrix?

Answer: b), c)

The Joy of Computing using Python NPTEL week 10 Assignment Solutions

Q9. Consider the following code.
What print(a+b) will produce?

a) [[6 6 6]
[6 6 6]]
b) [[ -7 -7 -17]
[ -6 -26 -16]]
c) [[ 7 7 17]
[ 6 26 16]]
d)  [[ 9 11 23]
[14 36 28]]

Answer: d)

Q10. what is the output of the following code?

a) [[ 1 2 3 4]
[ 5 6 7 8]
[ 9 10 11 12]]
b) [[ 1 2 3]
[ 4 5 6]
[ 7 8 9]
[10 11 12]]
c) Error

Answer: a)

The Joy of Computing using Python NPTEL week 10 Assignment Solutions

<< Prev- The Joy of Computing using Python Week 9 Assignment Solutions

>> Next- The Joy of Computing using Python Week 11 Assignment Solutions


DISCLAIMER: Use these answers only for the reference purpose. Quizermania doesn't claim these answers to be 100% correct. So, make sure you submit your assignments on the basis of your knowledge.

For discussion about any question, join the below comment section. And get the solution of your query. Also, try to share your thoughts about the topics covered in this particular quiz.

Checkout for more NPTEL Courses: Click Here!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *